Laat je verwonderen

Ontdek de natuur

De talrijke bosgebieden en landgoederen bieden veel mogelijkheden om te wandelen en/of te fietsen door de natuur. We denken hierbij aan de Kempische landgoederen: De Hoevens, Nieuwkerk, De Utrecht met o.a. de prachtige Flaes(toren), Wellenseind en Landgoed Gorp& Roovert met een rijke historie.

Het mooie landgoed "Gorp & Roovert" is gelegen ten zuiden van Tilburg langs de Belgische grens en valt onder de Gemeente Hilvarenbeek en voor een klein gedeelte onder de Gemeente Goirle.

Het landgoed bestaat uit ± 800 ha bos en 370 ha landbouwgrond en is eigendom van de familie van Puijenbroek. De kern van het landgoed wordt gevormd door de twee zeer oude buurtschappen "Gorp" en "Roovert".
Het landgoed bezit een rijke historie. Tegenwoordig bestaat het historisch gedeelte van het Gorp uit vier oude boerderijen, "Het Kasteeltje" en "Het Paradijs" (gebouwd 1925). De kern van Roovert bestaat uit drie oude "lange gevel" boerderijen.

Door het landgoed heen liggen diverse fiets- en wandelpaden die deel uitmaken van het knooppuntennetwerk. Uw route loopt door bos, langs heidevelden, weilanden en natte natuur zoals vennen en beekjes.