Over ons

Ons gezin bestaat uit Kees, Miriam, Tom en Yara. Samen bouwen wij momenteel aan De kleine Westrik.

Van 1962 tot 2019

Aan de Klein Westerwijksestraat zijn de ouders van Kees in 1962 gestart met hun gemengd agrarisch bedrijf. In de loop der jaren is het een gesloten varkenshouderij geworden, die Kees van zijn ouders overgenomen heeft vanaf 1989.

Het is al die jaren een klein boerenbedrijf gebleven, waarin Kees alle werkzaamheden voor zijn rekening nam, aangezien Miriam haar hart is blijven volgen in haar baan als leerkracht basisonderwijs. De kinderen Tom en Yara groeiden op met het varkensbedrijf, maar hebben geen agrarische studierichtingen gekozen. Ze zijn beiden in de horeca werkzaam, resp. als sous chef en sommelier.

Vanaf 2019

Rond 2019 kwam de saneringsregeling voor de varkenshouderij in beeld en zijn Kees en Miriam gaan nadenken over hun toekomst. Al gauw was duidelijk dat er nieuwe investeringen gedaan moesten worden, er geen bedrijfsopvolgers waren en dat meedoen aan de saneringsregeling ook nieuwe kansen kon bieden.

In het voorjaar van 2021 kregen de plannen steeds meer vorm. Het gehele perceel, ca. 6 ha. moest omgezet worden naar natuur en daarom werd er een bosmengsel, met verschillende soorten klaver en bloemzaden, ingezaaid.

De bloemenpracht zorgde voor veel bekijks en aanloop, maar ook de imker zag het plaatsen van 4 bijenkasten als een mooie aanvulling in dit nieuwe stukje natuur.

De bijen zorgen voor veel lekkere bloemenhoning.

De kinderen Tom en Yara zagen ook een droom in vervulling gaan, toen in mei 2021 een wijngaard aangelegd werd. Er zijn 400 stokken geplant, witte en blauwe druiven.

Later zijn er nog veel fruitbomen en struiken geplant die moeten gaan zorgen voor een grote(re) biodiversiteit van het gebied. De vruchten zijn veelal eetbaar voor mens en dier.